Page 124 - Erciyesi Üniversitesi 2022-2026 Stratejik Planı
P. 124
Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesinde ulusal ve uluslararası
Amaç
alanda öncü bir üniversite olmak
Hedef 4 Sürdürülebilir üretim ve tüketimi destekleyici faaliyetlerin artırılması
Plan
Hedefe
Performans Etkisi Dönemi 2022 2023 2024 2025 2026 İzleme Raporlama
Göstergeleri Başlangıç Sıklığı Sıklığı
(%)
Değeri
PG 1. Üniversitemiz
yemekhanelerinden Altı altı
servis edilen 30 bir Yılda bir
gıdalardan üretilen
gıda atığı miktarı
PG 2. Üniversitemizin,
yerel çiftçilere
sürdürülebilir tarım Altı altı
bilgisi/becerileri/ 30 bir Yılda bir
teknolojisi konusunda
gerçekleştirdiği faaliyet
sayısı
PG 3. Öğretim
üyelerinin,
Öğrencilerin/
Mezun öğrencilerin
Teknopark, 40 Altı altı Yılda bir
Kuluçka Merkezi, bir
TEKMER’de ortak
veya sahip olduğu
sürdürülebilirlik ile ilgili
faal firma sayısı
Sorumlu Birim İlgili Rektör Yardımcılığı
Kurumsal Veri Yönetimi ve Analitiği Koordinatörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı,
İş Birliği Yapılacak
Birimler Erciyes Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ziraat Fakültesi, Erciyes Tekno-
park A.Ş
• Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının bilinirliğinin ve sürdürülebilirlik farkındalığının eksik
Riskler
olması
• Kampüsteki yemek artıklarının azaltılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi,
• Üniversitemiz akademisyenlerinin yürüttüğü proje, araştırma ve eğitim faaliyetleri ile sürdü-
Stratejiler
rülebilir tarımı teşvik edecek uygulamaların artırılması
• Sürdürülebilirlik konusunda girişimcilik programları düzenlenmesi
2022=1,000,000 ₺
2023=1,100,000 ₺
Maliyet Tahmini 2024=1,210,000 ₺
2025=1,331,000 ₺
2026=1,464,000 ₺
• Yemekhanede artan yemeklerin kurumlara ya da hayvan barınaklarına verilebilmesi için
resmi protokollerin olmaması,
Tespitler • Sürdürülebilir tarımı teşvik edecek tarımsal araştırma, eğitim ve altyapı olanaklarının yerel ve
çiftçilerle paylaşımının yetersiz olması,
• Sürdürülebilirlik konularda proje yürüten Teknopark firma sayısının az olması,
• Üniversitemizde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik finansal kaynakların
oluşturulması,
• Ekonomik sürdürülebilirlik konusunda politikaların üretilebilmesi için düzenli aralıklarda
İhtiyaçlar toplantıların gerçekleştirilmesi,
• Yemekhanelerde israfı en aza indirecek önlemlerin alınması,
• Artık yemeklerin değerlendirilmesi konusunda protokollerin yapılması
122